Przepisy
Składniki
Musztarda Słoneczna Fanex 3 łyżki
Przypraw do mięs Fusion Spices 1 łyżka
Majeranek Fusion Spices 1 łyżeczka
Czosnek 2 ząbki
Natka pietruszki (lub świeży tymianek, majeranek) 1 pęczek
Olej 2 łyżki
Sposób przygotowania
- Czosnek oraz natkę pietruszki posiekaj.
- W miseczce połącz wszystkie składniki marynaty: musztardę, przyprawę do mięs, majeranek, posiekany czosnek i natkę pietruszki oraz olej.
- Wszystko razem dokładnie wymieszaj tak, aby składniki marynaty połączyły się. Pokrojone steki z karkówki posmaruj dokładnie przygotowaną marynatą i odłóż do lodówki na kilka godzin.
TIP
Jeśli w Twojej kuchni jest świeży rozmaryn – nie wahaj się go użyć ! Posiekaj drobno i dodaj do marynaty.