Przepisy
Składniki
Bagietka graham lub zwykła pszenna 6 kromek
Sos Arabski łagodny Fanex 6 łyżek
Paluszki rybne 4 szt.
Olej do smażenia
Kapary 1 łyżka
Limonka ½ szt.
Pomidory 1 szt.
Sałata 3-4 liście
Cebula czerwona ½ szt.
Liście świeżej bazylii kilka szt.
Sposób przygotowania
- W miseczce połącz Sos Arabski Łagodny Fanex, sok z ½ limonki oraz kapary i dokładnie wymieszaj. Paluszki rybne usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor a następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
- Pomidora oraz cebulę pokrój w cienkie krążki. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki.
- Kromki pieczywa opiecz na rozgrzanej suchej patelni a następnie każdą z nich posmaruj z jednej strony przygotowanym sosem.
- Przygotuj dwie kanapki: na dwie pierwsze kromki nałóż sałatę oraz po dwa rybne paluszki, przykryj je kolejnymi kromkami – teraz nałóż po liściu sałaty, listki bazylii oraz plastry pomidora i cebuli.
- Kanapki przykryj pozostałymi kromkami, przyciśnij lekko dłonią i podawaj !
TIP
Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, użyj sosu Arabskiego Pikantnego Fanex.