Wróć do Przepisów

Kanapka z paluszkami rybnymi i sosem z kaparami

Czas przygotowania

24

Ilość porcji

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bagietka graham lub zwykła pszenna 6 kromek

Sos Arabski łagodny Fanex 6 łyżek

Paluszki rybne 4 szt.

Olej do smażenia

Kapary 1 łyżka

Limonka ½ szt.

Pomidory 1 szt.

Sałata 3-4 liście

Cebula czerwona ½ szt.

Liście świeżej bazylii kilka szt.

Sposób przygotowania

  1. W miseczce połącz Sos Arabski Łagodny Fanex, sok z ½ limonki oraz kapary i dokładnie wymieszaj. Paluszki rybne usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor a następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  2. Pomidora oraz cebulę pokrój w cienkie krążki. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki.
  3. Kromki pieczywa opiecz na rozgrzanej suchej patelni a następnie każdą z nich posmaruj z jednej strony przygotowanym sosem.
  4. Przygotuj dwie kanapki: na dwie pierwsze kromki nałóż sałatę oraz po dwa rybne paluszki, przykryj je kolejnymi kromkami – teraz nałóż po liściu sałaty, listki bazylii oraz plastry pomidora i cebuli.
  5. Kanapki przykryj pozostałymi kromkami, przyciśnij lekko dłonią i podawaj !

TIP

Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, użyj sosu Arabskiego Pikantnego Fanex.


Makaron Fusilli z paprykowym sosem Sriracha

Szybka marynata do karkówki na grilla

Sprawdź inne przepisy

0