Wróć do Przepisów

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania

8

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Czerwona kapusta ½ małej główki

Natka pietruszki 1 pęczek

Cebula czerwona 1 szt.

Sos czosnkowy z jogurtem Fanex ½ szkl.

Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Kapustę poszatkuj, dodaj łyżeczkę soli, wymieszaj i odstaw na pół godziny. Cebulę pokrój w drobną kostkę a natkę posiekaj.
  2. W misce połącz kapustę, cebulę, natkę oraz sos czosnkowy Fanex. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

TIP

Jeśli lubisz wyszukane smaki, zamiast natki pietruszki możesz użyć świeżej kolendry a surówkę na koniec zakwasić sokiem z limonki.


Wrapy z pieczonym kurczakiem BBQ i jalapeno

Śniadaniowe wrapy z jajecznicą z serem i szpinakiem

Sprawdź inne przepisy

0