Przepisy
Składniki
Jajka 2 szt.
Boczek wędzony 2 plastry
Tortilla pszenna Tres Amigos 1 szt.
Sos serowy Fanex do podania
Cebula prażona Tres Amigos 1 łyżka
Ser cheddar tarty lub mozzarella 2-3 łyżki
Dymka ½ pęczka
Szpinak świeży kilka liści
Masło 1 łyżka
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Pszenny placek rozłóż na blacie, posyp równomiernie startym serem, prażoną cebulką i pokrojonym szczypiorem. Boczek oraz cebulki pokrój w drobną kostkę.
- Rozgrzej patelnię i roztop masło, następnie przesmaż boczek i zeszklij cebulę, wlej roztrzepane jajka i usmaż tradycyjną jajecznicę, dodaj szpinak i wymieszaj. Dopraw do smaku.
- Jajecznicę wyłóż na przygotowany placek a następnie zwiń ściśle w kopertę zaczynając od boków tak, aby zawartość wrapa nie wydostawała się na zewnątrz.
- Wrapa opiecz na suchej rozgrzanej patelni i podawaj z sosem serowym Fanex !
TIP
Aby urozmaicić takiego wrapa, możesz przygotować jajecznicę np. z wędzonym boczkiem, kiełbasą, czy też z wędzonym łososiem !