Wróć do Przepisów

Śniadaniowe wrapy z jajecznicą z serem i szpinakiem

Czas przygotowania

10

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Jajka 2 szt.

Boczek wędzony 2 plastry

Tortilla pszenna Tres Amigos 1 szt.

Sos serowy Fanex do podania

Cebula prażona Tres Amigos 1 łyżka

Ser cheddar tarty lub mozzarella 2-3 łyżki

Dymka ½ pęczka

Szpinak świeży kilka liści

Masło 1 łyżka

Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania

  1. Pszenny placek rozłóż na blacie, posyp równomiernie startym serem, prażoną cebulką i pokrojonym szczypiorem. Boczek oraz cebulki pokrój w drobną kostkę.
  2. Rozgrzej patelnię i roztop masło, następnie przesmaż boczek i zeszklij cebulę, wlej roztrzepane jajka i usmaż tradycyjną jajecznicę, dodaj szpinak i wymieszaj. Dopraw do smaku.
  3. Jajecznicę wyłóż na przygotowany placek a następnie zwiń ściśle w kopertę zaczynając od boków tak, aby zawartość wrapa nie wydostawała się na zewnątrz.
  4. Wrapa opiecz na suchej rozgrzanej patelni i podawaj z sosem serowym Fanex !

TIP

Aby urozmaicić takiego wrapa, możesz przygotować jajecznicę np. z wędzonym boczkiem, kiełbasą, czy też z wędzonym łososiem !


Surówka z czerwonej kapusty

Bajgiel ze śledziem i sosem majonezowym z francuską musztardą

Sprawdź inne przepisy

0