Przepisy
Składniki
Bajgle 2 szt.
Śledź a la Matjas 2 płaty
Majonez sałatkowy Fanex 4 łyżki
Musztarda a la Dijon Fanex 1 łyżka
Musztarda Francuska Fanex 1 łyżka
Buraki gotowane lub pieczone 1 szt.
Sałatka szwedzka Tres Amigos 2 łyżki
Natka pietruszki ¼ pęczka
Liście szpinaku 1 garstka
Czerwona cebula 1 mała szt.
Sposób przygotowania
- W miseczce połącz majonez, oba rodzaje musztardy, posiekaną natkę oraz pieprz, wymieszaj. Liście szpinaku pokrój w cienkie paski a cebulę oraz buraka w plasterki. Płaty ryby przekrój na pół.
- Bajgle przekrój na połówki, każdą z połówek posmaruj przygotowanym sosem.
- Na dolne połówki pieczywa nałóż pokrojony szpinak i plastry buraka, następnie kawałki śledzia oraz krążki cebuli i plasterki ogórka. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa i podawaj.
TIP
Takie bajgle doskonale smakować będą również z wędzonym łososiem lub inną wędzoną rybą.