Sałatka z grillowanym kurczakiem i warzywami

Ilość porcji 6

Czas przygotowania 25 min.

 

Składniki:

Piersi z kurczaka 2 szt.

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka

Sos vinaigrette z miodem Fanex 4 łyżki

Papryka czerwona 1 szt.

Papryka zielona 1 szt.

Cebula czerwona 1 szt.

Cebula biała 1 szt.

Kapary 2 łyżki

Pomidory suszone w oleju, krojone 2 łyżki

Oliwki czarne całe 2 łyżki

Cukinia ½ szt.

Listki bazylii 10-12 szt.

Oliwa z oliwek 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka zamarynuj w oliwie i Przyprawie do kurczaka Fusion Spices, odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie usmaż je na rozgrzanym grillu i wystudź.
  2. Cebule oraz cukinię pokrój w grube plastry, papryki na ćwiartki. Warzywa skrop oliwą i usmaż na grillu.
  3. Wystudzone mięso oraz warzywa pokrój w grubą, jednakowej wielkości kostkę.
  4. W misce połącz pokrojone, mięso i warzywa, dodaj oliwki, kapary oraz suszone pomidory. Dodaj sos vinaigrette, listki bazylii i wymieszaj. Dopraw do smaku i podawaj.

 

TIP! Mięso i warzywa możesz przygotować również na domowej patelni grillowej lub upiec w piekarniku.