Wróć do Przepisów

Sałatka a la grecka z tuńczykiem

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sałata lodowa ¼ gł.

Tuńczyk Premium Astor Fanex 100 g

Dressing Vinaigrette Fanex 5 łyżek

Papryka czerwona i zielona po 1 szt.

Pomidor malinowy 1 szt.

Ser feta 100 g

Cebula czerwona 1 szt.

Oliwki czarne i zielone całe po 2 łyżki

Oregano suszone 1 łyżeczka

Sposób przygotowania

  1. Sałatę porwij na małe kawałki lub pokrój, papryki, cebulę oraz pomidora pokrój w niedużą kostkę (1,5×1,5cm), ser pokrusz na kawałki a oliwki odsącz z zalewy.
  2. Przygotowane składniki (oprócz sera) przełóż do miski, dodaj suszone oregano i wymieszaj delikatnie – następnie przełóż do salaterki i polej dressingiem Vinaigrette.
  3. Na wierzchu sałatki rozłóż kawałki mięsistego tuńczyka oraz pokruszonego sera. Sałatkę udekoruj listkami ziół i podawaj – najlepiej z chrupiącym pieczywem.

TIP


Meksykańska kanapka z chili con carne i sosem serowym

Włoska sałatka makaronowa z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Sprawdź inne przepisy

0