Przepisy
Składniki
Sałata lodowa ¼ gł.
Tuńczyk Premium Astor Fanex 100 g
Dressing Vinaigrette Fanex 5 łyżek
Papryka czerwona i zielona po 1 szt.
Pomidor malinowy 1 szt.
Ser feta 100 g
Cebula czerwona 1 szt.
Oliwki czarne i zielone całe po 2 łyżki
Oregano suszone 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
- Sałatę porwij na małe kawałki lub pokrój, papryki, cebulę oraz pomidora pokrój w niedużą kostkę (1,5×1,5cm), ser pokrusz na kawałki a oliwki odsącz z zalewy.
- Przygotowane składniki (oprócz sera) przełóż do miski, dodaj suszone oregano i wymieszaj delikatnie – następnie przełóż do salaterki i polej dressingiem Vinaigrette.
- Na wierzchu sałatki rozłóż kawałki mięsistego tuńczyka oraz pokruszonego sera. Sałatkę udekoruj listkami ziół i podawaj – najlepiej z chrupiącym pieczywem.