Przepisy
Składniki
Tortilla pszenna 30 cm 6 szt.
Sos Meksykański Fanex do podania
Kurczak z rosołu 100 g
Cukinia ½ szt.
Pomidor 1 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Czosnek 2 ząbki
Ser, np. Cheddar 50 g
Sól, pieprz do smaku
Oliwa 2 łyżki
Sposób przygotowania
- Mięso z kurczaka, cukinię, cebulę oraz pomidora pokrój w małą kostkę, czosnek posiekaj a ser zetrzyj na tarce.
- Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż czosnek a następnie dodaj pozostałe składniki – mięso oraz warzywa. Smaż 2-3 minuty, dopraw do smaku i zdejmij z ognia. Gdy farsz nieco przestygnie dodaj starty ser i wymieszaj.
- Placki tortilla przekrój na połówki. Na każdy kawałek placka nałóż porcję farszu a następnie składaj w trójkąty. Złożone rożki kładź na lekko rozgrzanej, suchej patelni i opiekaj po 3-5 minut z każdej strony – gotowe rożki podawaj z Sosem Meksykańskim Fanex !
TIP
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do farszu posiekaną papryczkę jalapeno !