Przepisy
Składniki
Placki tortilla Tres Amigos 2 szt.
Sos Duński Remoulada Fanex 6 łyżek
Prażona cebula Tres Amigos 2 łyżki
Jajko ugotowane na twardo 1 szt.
Pomidor 1 szt.
Cebula czerwona ½ szt.
Ogórek zielony ¼ szt.
Sałata zielona, rukola 2 porcje
Szczypior ½ pęczka
Sposób przygotowania
- Placki tortilla rozłóż na blacie a następnie ostrym nożem przetnij je w jednym miejscu tak, jakbyś zaznaczał promień koła (od środka placka do jego rantu). Następnie placki posmaruj równomiernie Sosem Remoulada Fanex i posyp prażoną cebulką.
- Ogórka, pomidora, cebulę oraz ugotowane jajko pokrój w cienkie plastry. Szczypior pokrój drobno ostrym nożem.
- Na posmarowanych tortillach rozłóż: na jednej ćwiartce placka sałatę i plastry cebuli, na drugiej ćwiartce plastry ogórka oraz jajko a na trzeciej plastry pomidora oraz pokrojony szczypior.
- Tortille złóż w trójkąty zaczynając od naciętej części placka. Złożone tortille opiecz na suchej rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor i od razu podawaj !
TIP
Doskonałym dodatkiem oprócz warzyw będzie również żółty lub pleśniowy ser.