Wróć do Przepisów

Śniadaniowa tortilla z jajkiem i warzywami

Czas przygotowania

8

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Placki tortilla Tres Amigos 2 szt.

Sos Duński Remoulada Fanex 6 łyżek

Prażona cebula Tres Amigos 2 łyżki

Jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Pomidor 1 szt.

Cebula czerwona ½ szt.

Ogórek zielony ¼ szt.

Sałata zielona, rukola 2 porcje

Szczypior ½ pęczka

Sposób przygotowania

  1. Placki tortilla rozłóż na blacie a następnie ostrym nożem przetnij je w jednym miejscu tak, jakbyś zaznaczał promień koła (od środka placka do jego rantu). Następnie placki posmaruj równomiernie Sosem Remoulada Fanex i posyp prażoną cebulką.
  2. Ogórka, pomidora, cebulę oraz ugotowane jajko pokrój w cienkie plastry. Szczypior pokrój drobno ostrym nożem.
  3. Na posmarowanych tortillach rozłóż: na jednej ćwiartce placka sałatę i plastry cebuli, na drugiej ćwiartce plastry ogórka oraz jajko a na trzeciej plastry pomidora oraz pokrojony szczypior.
  4. Tortille złóż w trójkąty zaczynając od naciętej części placka. Złożone tortille opiecz na suchej rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor i od razu podawaj !

TIP

Doskonałym dodatkiem oprócz warzyw będzie również żółty lub pleśniowy ser.


Big Tortilla sandwich z kurczakiem i sosem andaluzyjskim

Rumiane rożki z tortilli z sosem Meksykańskim

Sprawdź inne przepisy

0