Przepisy
Składniki
Precle 2 szt.
Pstrąg tęczowy wędzony 6 plastrów
Sos duński Remoulada Fanex 4 łyżki
Ogórek konserwowy 1 szt.
Cebula czerwona 1 mała szt.
Kapary drobne owoce 1 łyżeczka
Szczypior ¼ pęczka
Kolendra świeża kilka gałązek
Cebulka prażona Tres Amigos 2 łyżeczki
Sposób przygotowania
- Precle przekrój wzdłuż na połówki i posmaruj sosem Remoulada. Ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę, szczypior również drobno pokrój – ale nie siekaj.
- Dolne połówki precli pokryj pokrojonymi warzywami, kaparami oraz prażoną cebulką.
- Następnie na kanapki nałóż plastry wędzonej ryby, listki kolendry i przykryj je pozostałymi połówkami pieczywa.
TIP
Zamiast pstrąga tęczowego możesz użyć innej ryby, np. wędzonego łososia albo przygotować takie precle w zupełnie innym wydaniu – np. z dojrzewającą szynką schwarzwaldzką, będą z pewnością równie smaczne !