Wróć do Przepisów

Precle z wędzonym pstrągiem tęczowym i sosem Remoulada

Czas przygotowania

10

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Precle 2 szt.

Pstrąg tęczowy wędzony 6 plastrów

Sos duński Remoulada Fanex 4 łyżki

Ogórek konserwowy 1 szt.

Cebula czerwona 1 mała szt.

Kapary drobne owoce 1 łyżeczka

Szczypior ¼ pęczka

Kolendra świeża kilka gałązek

Cebulka prażona Tres Amigos 2 łyżeczki

Sposób przygotowania

  1. Precle przekrój wzdłuż na połówki i posmaruj sosem Remoulada. Ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę, szczypior również drobno pokrój – ale nie siekaj.
  2. Dolne połówki precli pokryj pokrojonymi warzywami, kaparami oraz prażoną cebulką.
  3. Następnie na kanapki nałóż plastry wędzonej ryby, listki kolendry i przykryj je pozostałymi połówkami pieczywa.

TIP

Zamiast pstrąga tęczowego możesz użyć innej ryby, np. wędzonego łososia albo przygotować takie precle w zupełnie innym wydaniu – np. z dojrzewającą szynką schwarzwaldzką, będą z pewnością równie smaczne !


Bawarska kanapka z szynką, serem i piklami

Burger zbójnicki z oscypkiem i żurawiną z chilli i limonką

Sprawdź inne przepisy

0