Wróć do Przepisów

Bawarska kanapka z szynką, serem i piklami

Czas przygotowania

10

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Kajzerka bawarska 2 szt.

Sos duński Remoulada Fanex 4 łyżki

Musztarda francuska Fanex 2 łyżeczki

Szynka dojrzewająca 6 plastrów

Ser żółty 4 plastry

Sałata zielona dekoracyjna 4 liście

Cebula czerwona 1 mała szt.

Ogórek konserwowy 6 długich plastrów

Sposób przygotowania

  1. Kajzerki przekrój na połówki a następnie posmaruj duńskim sosem Remoulada. Na dolne połówki bułek połóż liście sałaty, plastry cebuli oraz ogórka.
  2. Następnie na kanapki połóż plastry sera oraz suszoną szynkę – kanapki udekoruj francuską musztardą, przykryj pozostałymi połówkami bułek i podawaj.

TIP

Zamiast szynki możesz użyć wędzonego łososia a kanapki będą równie smaczne !


Koreański hot-dog Kim Chi z kolendrą

Precle z wędzonym pstrągiem tęczowym i sosem Remoulada

Sprawdź inne przepisy

0