Przepisy
Składniki
Kotlet wołowy 2 szt.
Ulubiona bułka do burgera 2 szt.
Sos o smaku bekonu Fanex 4 łyżki
Żurawina Fanex 3 łyżki
Papryczka chilli 1/3 szt.
Skórka otarta lub cienko pokrojona z ½ limonki
Ser oscypek 6-8 plasterków
Boczek wędzony 4 plastry
Cebula czerwona ½ szt.
Rukola 2 garstki
Sposób przygotowania
- Żurawinę wymieszaj z pokrojoną w cienkie plasterki chilli i otartą skórką z limonki. Bułki przekrój na połówki i opiecz na grillu.
- Wołowe kotlety oraz plastry boczku usmaż na rozgrzanym grillu. Na 3 minuty przed końcem smażenia wołowiny, połóż na kotletach plastry oscypka oraz usmażony boczek – dokończ smażenie pod przykryciem, aby gorące powietrze rozpuszczało ser.
- Opieczone, chrupiące bułki posmaruj sosem bekonowym – na dolne połówki nałóż rukolę oraz czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie plastry. Usmażone mięso połóż na rukoli a następnie nałóż na mięso porcję przygotowanej żurawiny.
- Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.
TIP
Zamiast wołowiny użyj mięsa baraniego a smak takiej kanapki sprawi, że z pewnością poczujesz się, jak w Górach !