Przepisy
Składniki
Parówki 4 szt.
Ciasto na pizzę ok. 300g
Sos z papryczkami jalapeno Fanex do podania
Mozzarella tarta 8 łyżek
Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki
Czarnuszka lub sezam 1 łyżeczka
Jajko 1 szt.
Sposób przygotowania
- Stolnicę posyp mąką, ciasto rozwałkuj na duży prostokąt o grubości ok. 3mm. Następnie ciasto podziel ostrym nożem na cztery jednakowe mniejsze prostokąty.
- Na każdy prostokąt nałóż po 2 łyżki startego sera oraz po 1 łyżce prażonej cebulki.
- Następnie na ser połóż parówki. Każdą z nich zawiń w ciasto podwijając na koniec jego brzegi pod spód lub po prostu je docisnąć, aby skleiły się.
- Pizza hot-dogi rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką lub sezamem. Blachę wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i piecz przez ok. 10 minut. Gotowe hot-dogi podawaj z sosem jalapeno Fanex !