Przepisy
Składniki
Bagietka 1 szt.
Pierś z kurczaka 2 małe szt.
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 2 łyżki
Oliwa 3 łyżki
Żurawina Fanex 3 łyżki
Majonez Dekoracyjny Fanex 4 łyżki
Ser pleśniowy np. brie 100 g
Sałata zielona karbowana Lollo Bianca lub inna dekoracyjna sałata, kilka liści
Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
- W miseczce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Fusion Spices z oliwą. Piersi osusz papierowym ręcznikiem a następnie posmaruj dokładnie przygotowana marynatą i usmaż na rozgrzanym grillu – po 5-8 minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa. Mięso po usmażeniu pokrój w cienkie plasterki.
- Kromki bagietki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym Fanex, nałóż liść sałaty oraz 2 plasterki mięsa.
- Ser pokrój w cienkie plasterki i również połóż na kanapce. Na wierzch kanapek nałóż odrobinę żurawiny Fanex i udekoruj listkami natki pietruszki. Gotowe !
TIP
Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć wołowiny – nieduży kawałek rostbefu posyp Przyprawą do mięs Fusion Spices, obsmaż z obu stron na patelni i upiecz w piekarniku w temp. 170 st. – najlepiej używając sondy (ustaw ją na 56 st. C w środku mięsa), mięso będzie soczyste i różowe!