Wróć do Przepisów

Mini kanapki z grillowanym kurczakiem i żurawiną

Czas przygotowania

30

Ilość porcji

20

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bagietka 1 szt.

Pierś z kurczaka 2 małe szt.

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 2 łyżki

Oliwa 3 łyżki

Żurawina Fanex 3 łyżki

Majonez Dekoracyjny Fanex 4 łyżki

Ser pleśniowy np. brie 100 g

Sałata zielona karbowana Lollo Bianca lub inna dekoracyjna sałata, kilka liści

Natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. W miseczce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Fusion Spices z oliwą. Piersi osusz papierowym ręcznikiem a następnie posmaruj dokładnie przygotowana marynatą i usmaż na rozgrzanym grillu – po 5-8 minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa. Mięso po usmażeniu pokrój w cienkie plasterki.
  2. Kromki bagietki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym Fanex, nałóż liść sałaty oraz 2 plasterki mięsa.
  3. Ser pokrój w cienkie plasterki i również połóż na kanapce. Na wierzch kanapek nałóż odrobinę żurawiny Fanex i udekoruj listkami natki pietruszki. Gotowe !

TIP

Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć wołowiny – nieduży kawałek rostbefu posyp Przyprawą do mięs Fusion Spices, obsmaż z obu stron na patelni i upiecz w piekarniku w temp. 170 st. – najlepiej używając sondy (ustaw ją na 56 st. C w środku mięsa), mięso będzie soczyste i różowe!


Wrapy z kurczakiem, warzywami i sosem Andaluzyjskim

Złociste racuchy z sosem truskawkowym

Sprawdź inne przepisy

0