Przepisy
Składniki
Bagietka 1 szt.
Polędwiczka wieprzowa 1 szt.
Przyprawa do mięs Fusion Spices 1 łyżka
Sałatka szwedzka Tres Amigos 3-4 łyżki
Musztarda francuska Fanex 3 łyżki
Cebula czerwona 2 małe szt.
Majonez Dekoracyjny Fanex 4 łyżki
Sałata dekoracyjna karbowana lub endywia kędzierzawa kilka liści
Natka pietruszki do dekoracji
Olej 1 łyżka
Sposób przygotowania
- Polędwiczkę oczyść z błon i osusz papierowym ręcznikiem. W miseczce połącz Przyprawę do mięs Fusion Spices oraz oliwę, następnie powstałą marynatą posmaruj mięso. Polędwiczkę obsmaż na rozgrzanej patelni a następnie zawiń ściśle w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez ok. 25 minut. Po tym czasie mięso wystudź i pokrój w plasterki.
- Kromki bagietki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym, nałóż listek sałaty oraz plastry mięsa. Cebulę pokrój w cienkie krążki i wraz z plastrami ogórków nałóż na kanapki.
- Kanapki udekoruj musztardą francuską i listkami natki pietruszki.
TIP
Do marynaty możesz dodać jeszcze łyżkę sosu Barbecue Fanex a smak mięsa nabierze zupełnie innego, grillowego smaku…