Wróć do Przepisów

Kanapki z pieczoną polędwiczką i ogórkiem konserwowym

Czas przygotowania

40

Ilość porcji

10

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bagietka 1 szt.

Polędwiczka wieprzowa 1 szt.

Przyprawa do mięs Fusion Spices 1 łyżka

Sałatka szwedzka Tres Amigos 3-4 łyżki

Musztarda francuska Fanex 3 łyżki

Cebula czerwona 2 małe szt.

Majonez Dekoracyjny Fanex 4 łyżki

Sałata dekoracyjna karbowana lub endywia kędzierzawa kilka liści

Natka pietruszki do dekoracji

Olej 1 łyżka

 

Sposób przygotowania

  1. Polędwiczkę oczyść z błon i osusz papierowym ręcznikiem. W miseczce połącz Przyprawę do mięs Fusion Spices oraz oliwę, następnie powstałą marynatą posmaruj mięso. Polędwiczkę obsmaż na rozgrzanej patelni a następnie zawiń ściśle w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez ok. 25 minut. Po tym czasie mięso wystudź i pokrój w plasterki.
  2. Kromki bagietki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym, nałóż listek sałaty oraz plastry mięsa. Cebulę pokrój w cienkie krążki i wraz z plastrami ogórków nałóż na kanapki.
  3. Kanapki udekoruj musztardą francuską i listkami natki pietruszki.

TIP

Do marynaty możesz dodać jeszcze łyżkę sosu Barbecue Fanex a smak mięsa nabierze zupełnie innego, grillowego smaku…


Meksykańskie Tacos z wołowiną

Wrapy z kurczakiem, warzywami i sosem Andaluzyjskim

Sprawdź inne przepisy

0