Przepisy
Składniki
Ciasto francuskie 1 płat (ok. 270g)
Parówki 2 szt.
Salsa Mexicana Fanex 4 łyżeczki
Ser cheddar lub mozzarella starty 4 łyżki
Czarnuszka 1 łyżeczka
Jajko 1 szt.
Sposób przygotowania
- Płat ciasta francuskiego pokrój na osiem jednakowej wielkości prostokątów. Cztery z nich ponacinaj nożem w poprzek. Parówki przekrój na pół.
- Na całe kawałki ciasta nałóż Salsę Mexicana i rozsmaruj pozostawiając czyste ranty, następnie nałóż parówki.
- Hot dogi przykryj ponacinanymi kawałkami ciasta i dociśnij ranty.
- Jajko roztrzep w miseczce, posmaruj nim wierzch hot dogów a następnie każdy z nich posyp startym serem oraz czarnuszką. Hot dogi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 12-15 minut.