Przepisy
Składniki
Ser Camembert 1 szt.
Jajko 1 szt.
Bułka tarta 6-8 łyżek
Olej do smażenia
Domowe bułki do burgerów 2 szt.
Żurawina Fanex 4 łyżki
Jabłko 4 plastry
Cukier 2 łyżeczki
Majonez sałatkowy Fanex 4 łyżki
Liście świeżej bazylii
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Bułki przekrój na połówki i opiecz na patelni. Plastry jabłka posyp cukrem i skarmelizuj na złoty kolor na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Plastry boczku usmaż na chrupko.
- Ser przekrój wzdłużna dwa grube plastry, następnie opanieruj je w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Ser usmaż na patelni na złoty kolor – po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
- Na dolne połówki bułek nałóż porcję żurawiny, następnie połóż plaster jabłka, usmażony ser i znów plaster jabłka. Na wierzchu połóż plastry chrupiącego boczku.
- Pozostałe połówki bułek posmaruj majonezem sałatkowym Fanex i przykryj nimi kanapki. Gotowe kanapki dociśnij lekko dłonią i natychmiast podawaj.
TIP
Aby zaostrzyć nieco smak takiej kanapki, możesz dodać krążki papryczki jalapeno lub chilli.