Wróć do Przepisów

Meksykańska kanapka wrap z sosem jalapeno

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pszenna o smaku pomidorowym Tres Amigos 4 szt.

Vegeburger Texas Bonduelle 4 szt.

Sos Jalapeno Fanex 8 łyżek

Cebula prażona Tres Amigos 4 łyżki

Rukola 4 porcje

Świeża kolendra ½ p.

Pomidor 8-12 plastrów

Ogórek świeży 20 plasterków

Cebula czerwona 8 plastrów

Ser cheddar 4 plastry

Sposób przygotowania

  1. Warzywne burgery usmaż z obu stron na rozgrzanej patelni. Na chwilę przed końcem smażenia burgerów, na każdym z nich połóż plaster sera.
  2. Pszenne placki rozłóż na blacie i posmaruj sosem Jalapeno Fanex. Na środku każdego z nich nałóż porcję rukoli, następnie płóż plastry pomidora i posyp pokrojoną kolendrą oraz prażoną cebulką.
  3. Na pomidory połóż usmażone wegeburgery, następnie połóż plastry cebuli oraz ogórki.
  4. Teraz każdą porcję zawiń ściśle wykonując sześć-siedem jednakowych ruchów dookoła kanapki tak, aby powstała okrągła kanapka a farsz pozostał szczelnie zamknięty w jej środku.
  5. Zawinięte wrap kanapki ułóż na czystej rozgrzanej patelni – opiekanie kanapek rozpocznij od strony „zakładek”, to sprawi, że kanapki nie będą się rozpadać. Kanapki opiekaj na średnim ogniu po 4-5 minut z każdej strony. Gotowe podawaj z sosem Jalapeno Fanex !

TIP

Identyczną kanapkę możesz przygotować w wersji mięsnej, zamiast warzywnego burgera użyj kotleta z mięsa wołowego lub z innego rodzaju mięsa.


Wiosenna sałatka z pomidorami, zielonymi szparagami i wędzonym łososiem

Kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym

Sprawdź inne przepisy

0