Przepisy
Składniki
Tortilla pszenna o smaku pomidorowym Tres Amigos 4 szt.
Vegeburger Texas Bonduelle 4 szt.
Sos Jalapeno Fanex 8 łyżek
Cebula prażona Tres Amigos 4 łyżki
Rukola 4 porcje
Świeża kolendra ½ p.
Pomidor 8-12 plastrów
Ogórek świeży 20 plasterków
Cebula czerwona 8 plastrów
Ser cheddar 4 plastry
Sposób przygotowania
- Warzywne burgery usmaż z obu stron na rozgrzanej patelni. Na chwilę przed końcem smażenia burgerów, na każdym z nich połóż plaster sera.
- Pszenne placki rozłóż na blacie i posmaruj sosem Jalapeno Fanex. Na środku każdego z nich nałóż porcję rukoli, następnie płóż plastry pomidora i posyp pokrojoną kolendrą oraz prażoną cebulką.
- Na pomidory połóż usmażone wegeburgery, następnie połóż plastry cebuli oraz ogórki.
- Teraz każdą porcję zawiń ściśle wykonując sześć-siedem jednakowych ruchów dookoła kanapki tak, aby powstała okrągła kanapka a farsz pozostał szczelnie zamknięty w jej środku.
- Zawinięte wrap kanapki ułóż na czystej rozgrzanej patelni – opiekanie kanapek rozpocznij od strony „zakładek”, to sprawi, że kanapki nie będą się rozpadać. Kanapki opiekaj na średnim ogniu po 4-5 minut z każdej strony. Gotowe podawaj z sosem Jalapeno Fanex !
TIP
Identyczną kanapkę możesz przygotować w wersji mięsnej, zamiast warzywnego burgera użyj kotleta z mięsa wołowego lub z innego rodzaju mięsa.