Wróć do Przepisów

Kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Pierś z kurczaka 2 szt.

Przyprawa do kurczaka 1 łyżka

Bułki do burgera 4 szt.

Sos czosnkowy Fanex 8 łyżek

Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki

Sałata lodowa lub inna 2-3 liście

Papryka ostra w proszku 1 łyżeczka

Oliwa 2 łyżki

Sposób przygotowania

  1. Piersi z kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i przekrój wzdłuż na pół. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z ostrą papryką i oliwą a następnie powstałą marynatą dokładnie posmaruj kawałki mięsa.
  2. Zamarynowane mięso usmaż na rozgrzanym grillu lub na domowej patelni grillowej (2 minuty z każdej strony).
  3. Bułki przekrój na połówki i opiecz na grillu – każdą z nich posmaruj sosem czosnkowym Fanex.
  4. Na dolne połówki bułek nałóż porcję chrupiącej cebulki oraz pokrojoną w cienkie paski sałatę, następnie nałóż usmażone mięso. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.

TIP

Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć karkówki.


Meksykańska kanapka wrap z sosem jalapeno

Krucha sałata z kurczakiem i sosem mango

Sprawdź inne przepisy

0