Przepisy
Składniki
Pierś z kurczaka 2 szt.
Przyprawa do kurczaka 1 łyżka
Bułki do burgera 4 szt.
Sos czosnkowy Fanex 8 łyżek
Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki
Sałata lodowa lub inna 2-3 liście
Papryka ostra w proszku 1 łyżeczka
Oliwa 2 łyżki
Sposób przygotowania
- Piersi z kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i przekrój wzdłuż na pół. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z ostrą papryką i oliwą a następnie powstałą marynatą dokładnie posmaruj kawałki mięsa.
- Zamarynowane mięso usmaż na rozgrzanym grillu lub na domowej patelni grillowej (2 minuty z każdej strony).
- Bułki przekrój na połówki i opiecz na grillu – każdą z nich posmaruj sosem czosnkowym Fanex.
- Na dolne połówki bułek nałóż porcję chrupiącej cebulki oraz pokrojoną w cienkie paski sałatę, następnie nałóż usmażone mięso. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.
TIP
Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć karkówki.