Long sandwich z grillowanym kurczakiem i sosem andaluzyjskim

Ilość porcji 1

Czas przygotowania 20 min.

 

Składniki:

Pierś z kurczaka 1 mała szt.

Bułka mini paluch 1 szt.

Sos z papryczkami jalapeno Fanex 3 łyżki

Sos andaluzyjski Fanex 3-4 łyżki

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka

Natka pietruszki posiekana 1 łyżeczka

Oliwa 1 łyżka

Sałata rzymska 2 liście

Pomidor 3 plastry

Ogórek świeży 5 plasterków

 

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj marynatę: w miseczce połącz sos z papryczkami jalapeno, przyprawę do kurczaka, natkę pietruszki oraz oliwę. Osuszone mięso posmaruj przygotowaną marynatą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie mięso wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika na 10 minut.
  2. Bułkę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem andaluzyjskim. Na dolną połówkę pieczywa połóż liście sałaty, następnie upieczoną pierś kurczaka oraz plastry pomidora i ogórka.
  3. Kanapkę przykryj pozostałą połówką bułki, dociśnij lekko dłonią i podawaj.

Fanex