Przepisy
Składniki
Sałata rzymska 1 nieduża główka
Tuńczyk Premium Astor Fanex 100 g
Dressing Vinaigrette Fanex 4-5 łyżek
Musztarda Francuska Fanex 1 łyżka
Pomidory malinowe małe 2 szt.
Cebula czerwona 1 mała szt.
Jajka 3 szt.
Kajzerka pszenna 1 szt.
Masło czosnkowe 2 łyżki
Natka pietruszki ½ p.
Sposób przygotowania
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na ćwiartki. Pomidory pokrój w ósemki, cebulę w cienkie krążki a sałatę porwij na małe kawałki.
- Bułkę pokrój w niedużą kostkę (1×1 cm) a następnie wymieszaj z rozpuszczonym masłem czosnkowym – patelnię rozgrzej i opiecz na niej kawałki pieczywa na złoty kolor.
- Na dużym, płaskim talerzu rozłóż kawałki sałaty, następnie rozłóż równomiernie pozostałe składniki: pomidory, jajka oraz krążki cebuli. Całość polej dressingiem Vinaigrette Fanex, nałóż porcje musztardy francuskiej i rozłóż duże, mięsiste kawałki tuńczyka. Sałatkę posyp jeszcze chrupiącymi grzankami, udekoruj listkami ziół i natychmiast podawaj!