Koreański hot-dog Kim Chi z kolendrą

Ilość porcji 2

Czas przygotowania 15 min.

 

Składniki:

Parówki 2 szt.

Bułka do hot-doga 2 szt.

Sos do kebaba Fanex 4 łyżki

Cebulka prażona Tres Amigos 2 łyżki

Sałatka Kim Chi 4 łyżki

Sałata zielona dekoracyjna 2 liście

Cebula czerwona 1 mała szt.

Kolendra świeża kilkanaście listków

 

Sposób przygotowania:

  1. Parówki usmaż na grillu, bułki opiecz. Ciepłe bułki rozetnij ostrym nożem, następnie do środka włóż liście sałaty, plastry cebuli oraz sałatkę Kim Chi.
  2. Gorące parówki włóż do przygotowanych bułek i polej sosem do kebaba Fanex.
  3. Gotowe hot-dogi posyp prażoną cebulką, posyp listkami kolendry i od razu podawaj.

 

TIP Dodatek pikli takich, jak papryka konserwowa czy też ogórek konserwowy z pewnością wzbogacą smak takiego hot-doga !


Fanex