Przepisy
Składniki
Mięso, podudzie z kurczaka bez kości 4-5 szt.
Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżka
Sos do Kebaba Fanex 6 łyżek
Sos Czosnkowy z jogurtem Fanex 4 łyżki
Tortilla pełnoziarnista Tres Amigos 2 szt.
Sałata lodowa 1/8 główki
Cebula czerwona 1 mała szt.
Papryka czerwona ½ szt.
Świeża kolendra ½ pęczka
Kmin rzymski mielony 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Sposób przygotowania
- Mięso osusz papierowym ręcznikiem, skrop oliwą i posyp przyprawą do kurczaka oraz kminem, następnie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 17 minut. Po upieczeniu mięso pokrój w cienkie plastry.
- Sałatę, paprykę oraz cebulę pokrój w paski, listki kolendry pokrój drobno. W misce wymieszaj pokrojone warzywa, pokrojone mięso oraz kolendrę – dodaj Sos do Kebaba i wszystko razem wymieszaj.
- Tortille rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie sosem czosnkowym, następnie nałóż przygotowany farsz i zawiń tortille zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
- Zwinięte tortille opiecz na rozgrzanej suchej patelni na rumiany kolor z każdej strony, następnie przekrój na pół i podawaj.