Wróć do Przepisów

Kebab z kurczaka z ostrym sosem i warzywami

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Mięso, podudzie z kurczaka bez kości 4-5 szt.

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżka

Sos do Kebaba Fanex 6 łyżek

Sos Czosnkowy z jogurtem Fanex 4 łyżki

Tortilla pełnoziarnista Tres Amigos 2 szt.

Sałata lodowa 1/8 główki

Cebula czerwona 1 mała szt.

Papryka czerwona ½ szt.

Świeża kolendra ½ pęczka

Kmin rzymski mielony 1 łyżeczka

Oliwa z oliwek 1 łyżka

Sposób przygotowania

  1. Mięso osusz papierowym ręcznikiem, skrop oliwą i posyp przyprawą do kurczaka oraz kminem, następnie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 17 minut. Po upieczeniu mięso pokrój w cienkie plastry.
  2. Sałatę, paprykę oraz cebulę pokrój w paski, listki kolendry pokrój drobno. W misce wymieszaj pokrojone warzywa, pokrojone mięso oraz kolendrę – dodaj Sos do Kebaba i wszystko razem wymieszaj.
  3. Tortille rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie sosem czosnkowym, następnie nałóż przygotowany farsz i zawiń tortille zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
  4. Zwinięte tortille opiecz na rozgrzanej suchej patelni na rumiany kolor z każdej strony, następnie przekrój na pół i podawaj.

TIP


Fondant czekoladowy z malinami

Domowy burger z kurczaka z jalapeno i sosem serowym

Sprawdź inne przepisy

0