Przepisy
Składniki
Ser wędzony 400 g
Bułka 4 szt.
Żurawina Fanex 4 łyżki
Sos o smaku bekonu Fanex 4 łyżki
Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki
Cebula biała 1 szt.
Mąka 2 łyżki
Jajko 1 szt.
Bułka tarta 6-8 łyżek
Sałata 8 liści
Sposób przygotowania
- Ser pokrój na cztery jednakowej grubości „medaliony”, następnie zanurz w roztrzepanym jajku i opanieruj w tartej bułce. Cebulę obierz, pokrój na półcentymetrowej grubości plastry i podziel je. Następnie opanieruj kolejno: w mące, jajku i tartej bułce. Ser i cebulowe krążki usmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju – odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
- Bułki przekrój na połówki i opiecz na rozgrzanej patelni lub w piekarniku, posmaruj każdą z nich sosem o smaku bekonu Fanex.
- Na dolne połówki bułek nałóż porcję prażonej cebulki oraz liść sałaty, usmażony ser, następnie żurawinę, cebulowe krążki oraz ponownie liść sałaty.
- Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, dociśnij lekko dłonią i podawaj.
TIP
Doskonałym dodatkiem do takiej kanapki będą plastry pieczonego chrupiącego boczku wędzonego.