Przepisy
Składniki
Kapusta czerwona 600g
Marchewka 100g
Sos czosnkowy z jogurtem Fanex 150g
Kolendra świeża 1 p.
Sól 1 płaska łyżka
Pieprz czarny ¼ łyżeczki
Sposób przygotowania
- Kapustę poszatkuj nożem, przełóż do miski, następnie oprósz solą, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Odciśnij na durszlaku.
- Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do kapusty. Kolendrę pokrój ostrym nożem i dodaj do całości.
- Do kapusty dodaj Sos Czosnkowy z jogurtem Fanex, czarny pieprz i wymieszaj. Gotową surówkę schłodź w lodówce i podawaj. Coleslaw to doskonały dodatek do dań obiadowych, ale również do kanapek i burgerów.
TIP
Taką surówkę możemy zaostrzyć w smaku dodając kilka krążków marynowanej papryczki jalapeno.