Wróć do Przepisów

Coleslaw z czerwonej kapusty z kolendrą

Czas przygotowania

25 min.

Ilość porcji

10

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Kapusta czerwona 600g

Marchewka 100g

Sos czosnkowy z jogurtem Fanex 150g

Kolendra świeża 1 p.

Sól 1 płaska łyżka

Pieprz czarny ¼ łyżeczki

Sposób przygotowania

  1. Kapustę poszatkuj nożem, przełóż do miski, następnie oprósz solą, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Odciśnij na durszlaku.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do kapusty. Kolendrę pokrój ostrym nożem i dodaj do całości.
  3. Do kapusty dodaj Sos Czosnkowy z jogurtem Fanex, czarny pieprz i wymieszaj. Gotową surówkę schłodź w lodówce i podawaj. Coleslaw to doskonały dodatek do dań obiadowych, ale również do kanapek i burgerów.

TIP

Taką surówkę możemy zaostrzyć w smaku dodając kilka krążków marynowanej papryczki jalapeno.


Kanapka z szarpaną wieprzowiną i konfiturą z czerwonej cebuli

Kanapka z panierowanym serem wędzonym, sosem bekonowym i żurawiną

Sprawdź inne przepisy

0