Wróć do Przepisów

Grillowany Camembert z żurawiną i jeżynami

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Ser Camembert 2 szt.
Żurawina w żelu Fanex 4 łyżki (do podania)
Świeże jeżyny 4 porcje
Świeża mięta kilka gałązek

Sposób przygotowania

1. Sery połóż na rozgrzanym grillu i opiekaj po ok. 3 minuty z obu stron.
2. Po tym czasie Camembert’ y przełóż na półmisek i pokrój na części.
3. Na sery nałóż żurawinę w żelu Fanex, połóż kilka owoców jeżyny, udekoruj listkami mięty i od razu podawaj. Tak przygotowany, rozpływający się ser podawaj z chrupiącą bagietką i sałatą.

TIP

Taki ser możesz przygotować także z powodzeniem w domowym piekarniku.


Jarmuż z burakiem i sosem balsamiczno-miodowym

Wołowina Teriyaki

Sprawdź inne przepisy

0