Wróć do Przepisów

Grillowany camembert z żurawiną, brzoskwinią i rozmarynem

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Ser camembert 2 szt.

Żurawina Fanex 6 łyżek

Brzoskwinia 1 szt.

Świeży rozmaryn 2 gałązki

Skórka otarta z 1 limonki

Ostra papryka Fusion Spices szczypta

Migdały 10 szt.

Grzanki do podania

Sposób przygotowania

  1. Brzoskwinię pokrój w niedużą kostkę. Migdały upraż na suchej, rozgrzanej patelni.
  2. W miseczce połącz żurawinę Fanex, pokrojoną brzoskwinię, otartą skórkę z limonki, ostrą paprykę i posiekany rozmaryn – wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  3. Ser połóż na rozgrzanym grillu (najlepiej na żeliwnej płycie grilla) i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Zgrillowany ser przełóż na talerz i nałóż porcję przygotowanej żurawiny. Wierzch sera posyp chrupiącymi migdałami, udekoruj gałązką świeżego rozmarynu i natychmiast podawaj, najlepiej z grillowanymi grzankami !

TIP

Doskonałym dodatkiem do takiego sera będzie również syrop balsamiczny – skrop nim danie i gotowe.


Serowy burger z boczkiem wędzonym, żurawiną i karmelizowanym jabłkiem

Burger cielęcy z konfiturą z cebuli i serem Camembert

Sprawdź inne przepisy

0