Przepisy
Składniki
Ser camembert 2 szt.
Żurawina Fanex 6 łyżek
Brzoskwinia 1 szt.
Świeży rozmaryn 2 gałązki
Skórka otarta z 1 limonki
Ostra papryka Fusion Spices szczypta
Migdały 10 szt.
Grzanki do podania
Sposób przygotowania
- Brzoskwinię pokrój w niedużą kostkę. Migdały upraż na suchej, rozgrzanej patelni.
- W miseczce połącz żurawinę Fanex, pokrojoną brzoskwinię, otartą skórkę z limonki, ostrą paprykę i posiekany rozmaryn – wszystko razem dokładnie wymieszaj.
- Ser połóż na rozgrzanym grillu (najlepiej na żeliwnej płycie grilla) i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Zgrillowany ser przełóż na talerz i nałóż porcję przygotowanej żurawiny. Wierzch sera posyp chrupiącymi migdałami, udekoruj gałązką świeżego rozmarynu i natychmiast podawaj, najlepiej z grillowanymi grzankami !
TIP
Doskonałym dodatkiem do takiego sera będzie również syrop balsamiczny – skrop nim danie i gotowe.