Wróć do Przepisów

Grillowana kiełbaska z sosem BBQ i młotkowanym pieprzem

Czas przygotowania

20 min

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Kiełbasa na grilla, np. zwyczajna 4 kawałki

Sos Barbecue Fanex 3 łyżki

Musztarda słoneczna Fanex 2 łyżki

Musztarda francuska Fanex do podania

Pieprz czarny młotkowany 1 łyżka

Boczek wędzony w plastrach 8 szt.

Sposób przygotowania

  1. Kiełbaski ponacinaj ostrym nożem w kratkę. Następnie każdą z nich posmaruj dokładnie musztardą słoneczną i posyp młotkowanym pieprzem.
  2. Kiełbaski zawiń ściśle w plastry boczku i posmaruj sosem Barbecue, następnie smaż je na rozgrzanym grillu obracając co chwilę, do momentu zrumienienia – ok. 10-12 minut. Gotowe kiełbaski podawaj z musztardą francuską Fanex i chrupiącym pieczywem.

TIP


Pieczone pałki z kurczaka w sosie meksykańskim

Grillowana cukinia zawijana w boczek wędzony

Sprawdź inne przepisy

0