Przepisy
Składniki
Soczewica z puszki 150 g
Dressing vinaigrette Fanex 60 ml
Papryka czerwona ½ szt.
Papryka żółta ½ szt.
Ogórek świeży 1/3 szt.
Pomidorki koktajlowe 10 szt.
Pomidory suszone 5 szt.
Oliwki zielone 3 łyżki
Cebula czerwona ½ szt.
Ser feta 100 g
Oregano suszone 2 łyżeczki
Sposób przygotowania
- Soczewicę wyłóż na sitko i przepłucz wodą – dobrze odsącz. Warzywa oraz suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki.
- W misce połącz soczewicę, oliwki, pokrojone warzywa oraz dressing vinaigrette Fanex – wszystko razem wymieszaj i przełóż do salaterki.
- Ser feta pokrój w niedużą kostkę (1×1 cm) i rozłóż po wierzchu sałatki. Na koniec sałatkę oprósz suszonym oregano, udekoruj listkami ziół i podawaj.
TIP
Taka sałatka to idealna propozycja na drugie śniadanie do pracy.