Przepisy
Składniki
Gnocchi ok. 500 g
Sos Pad Thai Fanex 150 g
Papryczka chilli ½ szt.
Papryka zielona ½ szt.
Szalotka 1 szt.
Imbir świeży 1 nieduży kawałek
Czosnek 1 ząbek
Olej rzepakowy 1 łyżka
Olej sezamowy 1 łyżka
Kolendra świeża ½ p.
Sezam czarny 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
1. Gnocchi ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Imbir i czosnek posiekaj drobno, paprykę zieloną i szalotkę pokrój w drobną kosteczkę a chilli pokrój w cienkie plasterki.
2. W woku lub na patelni rozgrzej olej i olej sezamowy, przesmaż czosnek oraz imbir. Po chwili dodaj szalotkę, zieloną paprykę i papryczkę chilli, wymieszaj. Następnie dodaj ugotowane kluski i smaż chwilę razem.
3. Do woka dodaj sos Pad Thai Fanex, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj sezam i pokrojoną drobno kolendrę. Danie wyłóż na talerze, udekoruj listkami kolendry i od razu podawaj.
TIP
Oczywiście zamiast kluseczków Gnocchi możesz użyć tradycyjnych domowych kopytek!