Przepisy
Składniki
Ulubione frytki 4 porcje
Sos serowy chili Fanex do podania
Boczek wędzony w kawałku 100 g
Papryka zielona ½ szt.
Pomidory 1 szt.
Zioła do dekoracji
Sposób przygotowania
- Boczek pokrój w kostkę 0,5×0,5 i usmaż na chrupiąco na patelni, następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Paprykę oraz miąższ pomidora również pokrój w jednakowej wielkości kostkę.
- Frytki usmaż na złoty kolor, wyłóż na talerze i polej sosem serowym chili Fanex. Wierzch posyp boczkiem, papryką i pomidorami, udekoruj listkami ziół i od razu podawaj.
TIP
Frytki przygotowane samemu od podstaw z pewnością będą jeszcze smaczniejsze a przy tym satysfakcja – murowana ! A może bataty zamiast tradycyjnych ziemniaków ? Sprawdzą się na 100%