Wróć do Przepisów

Double Carolina Beef Burger

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • gotowe burgery wołowe [4 szt. po ok. 100 g],
  • sos paprykowy Carolina Fanex [2 łyżki],
  • majonez dekoracyjny Fanex [4 łyżki],
  • cebula czerwona [1 szt.],
  • ser pleśniowy typu blue [4 plastry],
  • bułki do burgerów [2 szt.],
  • rukola [2 garstki],
  • sałatka szwedzka [2 łyżki],
  • dressing vinaigrette Fanex [3 łyżki],
  • świeża kolendra [½ pęczka],
  • oliwa [2 łyżki],
  • słodka wędzona papryka [½ łyżeczki],
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania

Double Carolina Beef Burger – przepis krok po kroku:

 

  1. W miseczce wymieszaj majonez z sosem Carolina. Bułki przekrój na połówki i opiecz na patelni lub na grillu. Opieczone bułki posmaruj przygotowanym sosem.
  2. Cebulę pokrój w plastry i zeszklij na rozgrzanej oliwie, dopraw do smaku. Rukolę połącz z listkami kolendry, dodaj dressing vinaigrette i wymieszaj.
  3. Uformowane wołowe kotlety usmaż na grillu a na końcu posyp słodką wędzoną papryką, dopraw solą i pieprzem. Na 2 min. przed końcem smażenia połóż na każdy kotlet plaster sera.
  4. Na spody bułek nałóż sałatę, następnie po dwa burgery (jeden na drugim), krążki czerwonej cebuli oraz ogórki. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, lekko dociśnij dłonią i podawaj.


 
Zobacz również: przepis na wrapy z pieczonym kurczakiem i sosem Carolina.

TIP


Wrapy z pieczonym kurczakiem i sosem Carolina

Pieczone wedges'y z boczkiem i sosem czosnkowym

Sprawdź inne przepisy

0