Double Beef BBQ bacon burger

Ilość porcji 2

Czas przygotowania 20 min.

 

Składniki:

Burgery wołowe 4 szt.

Ulubione bułki do burgerów 2 szt.

Sos o smaku bekonu Fanex 4 łyżki

Sos Barbecue Fanex 4 łyżki

Boczek wędzony 4 plastry

Cebula biała 1 szt.

Ser żółty 4 plastry

Rukola 2 porcje

Pomidor malinowy 1 szt.

Oliwa 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

  1. Bułki przekrój na połówki i opiecz na patelni lub na grillu, następnie dolne połówki posmaruj sosem o smaku bekonu Fanex – górne natomiast sosem Barbecue. Cebulę oraz pomidora pokrój w cienkie plastry.
  2. Burgery umieść między dwoma arkuszami pergaminu i „rozgnieć” dłonią na cieńsze kotlety a następnie usmaż na rozgrzanej patelni lub grillu. Plastry boczku również usmaż.
  3. Na osobnej patelni rozgrzej oliwę i przesmaż plastry cebuli (3-4 minuty), dopraw solą i pieprzem – po tym czasie nałóż ją na usmażone mięso i przykryj plastrami sera.
  4. Na dolne połówki bułek nałóż rukolę oraz po dwa usmażone kotlety, następnie połóż po dwa plastry chrupiącego boczku i plastry pomidora. Kanapki Przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i podawaj !

 

TIP Takie burgery nie obejdą się bez domowych frytek – świeżo usmażone cząstki ziemniaków podaj z burgerem i delikatnym sosem czosnkowym z jogurtem Fanex!


Fanex