Wróć do Przepisów

Double Beef BBQ Bacon Burger

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Double Beef BBQ Bacon Burger – przepis krok po kroku:

 

  1. Bułki przekrój na połówki i opiecz na patelni lub na grillu, następnie dolne połówki posmaruj sosem o smaku bekonu – górne natomiast sosem barbecue. Cebulę oraz pomidora pokrój w cienkie plastry.
  2. Burgery umieść między dwoma arkuszami pergaminu i „rozgnieć” dłonią na cieńsze kotlety a następnie usmaż na rozgrzanej patelni lub grillu. Plastry boczku również usmaż.
  3. Na osobnej patelni rozgrzej oliwę i przesmaż plastry cebuli (3-4 minuty), dopraw solą i pieprzem – po tym czasie nałóż ją na usmażone mięso i przykryj plastrami sera.
  4. Na dolne połówki bułek nałóż rukolę oraz po dwa usmażone kotlety, następnie połóż po dwa plastry chrupiącego boczku i plastry pomidora. Kanapki Przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i podawaj!


 
Zobacz także: przepis na burgery wołowe z sosem andaluzyjskim.

TIP

Takie burgery nie obejdą się bez domowych frytek – świeżo usmażone cząstki ziemniaków podaj z burgerem i delikatnym sosem czosnkowym z jogurtem Fanex!


Ciabatta Burger z kurczaka z sosem bazyliowym

French Chicken Cheese Tacos

Sprawdź inne przepisy

0