Wróć do Przepisów

Ciabatta z pomidorami i mozzarellą

Czas przygotowania

5

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Ciabatta 2 szt.

Sos Bazyliowy Fanex 4-6 łyżek

Sałata karbowana 4 liście

Pomidor 1 szt.

Mozzarella 1 gomółka

Sposób przygotowania

  1. Ciabatty przekrój wzdłuż na połówki a następnie posmaruj je sosem bazyliowym Fanex. Pomidora oraz ser pokrój w plastry.
  2. Na spody bułek nałóż liście sałaty oraz na przemian plastry pomidora i mozzarelli.
  3. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa i lekko dociśnij dłonią. Taka kanapka doskonale sprawdzi się jako drugie śniadanie do pracy !

TIP

Połówki ciabatty możesz wcześniej opiec na rozgrzanej patelni – kanapki będą ciepłe i chrupiące


Kanapki z wędzonym łososiem, kaparami i sosem musztardowo-miodowym z koperkiem

Włoskie kąski z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Sprawdź inne przepisy

0