Wróć do Przepisów

Chrupiący croissant z wędzonym łososiem i sosem chrzanowym

Czas przygotowania

5

Ilość porcji

1

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Croissant 1 szt.

Łosoś wędzony 2 plastry

Sos Chrzanowy Fanex 2-3 łyżki

Sałata karbowana 2 liście

Cebula czerwona 1 plaster

Ser pleśniowy typu Blue 1 plaster

Koperek świeży 1 gałązka

 

Sposób przygotowania

  1. Rogalik przekrój wzdłuż na pół a następnie obie połówki posmaruj Sosem Chrzanowym Fanex.
  2. Na spód rogalika nałóż liście sałaty, plaster sera, czerwoną cebulę oraz plastry łososia.
  3. Całość przykryj pozostałą połówką rogalika, udekoruj gałązkami koperku i podawaj.

TIP

Doskonałym dodatkiem do takiej kanapki będzie francuska musztarda – łyżeczkę tej musztardy nałóż na plastry łososia i pozwól, aby ta zrobiła już swoje !


Pieczone wedges'y z boczkiem i sosem czosnkowym

Makaron ryżowy z warzywami i sosem słodko ostrym

Sprawdź inne przepisy

0