Chrupiące nuggetsy z kurczaka z marynatą Mango i Kokos

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z marynatą Mango i Kokos - Fanex

Ilość porcji: 4.
Czas przygotowania: 25 min.

Oto czego potrzebujesz do przygotowania o przygotowania chrupiących nuggetsów:

  • piersi z kurczaka lub polędwiczki [500 g],
  • marynata Mango i Kokos Fusion Spices [5 łyżek],
  • bułka typu Panko,
  • mąka pszenna [2 łyżki],
  • jajka [2 szt.],
  • olej do smażenia [250 ml].

Jak zrobić chupiące nuggetsy z kurczaka z marynatą Mango i Kokos?

  1. Piersi z kurczaka umyj i osusz, następnie pokrój na nieduże, cienkie kotleciki.
  2. Pokrojone kawałki mięsa obtocz w marynacie Fusion Spices Mango i Kokos wymieszanej z mąką.
  3. W miseczce roztrzep jajka i zanurz w nich zamarynowane mięso. Następnie przełóż je do naczynia z tartą bułką i dokładnie spanieruj.
  4. Tak przygotowane nuggets’y smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gorące, chrupiące paluszki podawaj z ulubionym dipem.

TIP! Przepis na… dip do chrupiących nuggetsów – 4 łyżki Majonezu Sałatkowego lub Dekoracyjnego Fanex połącz z 1 łyżką jogurtu greckiego i 1 łyżką Marynaty Mango i Kokos, dodaj otartą skórkę z limonki, pokrojoną drobno kolendrę i wymieszaj.

Sprawdź także: przepis na gyros z kurczaka w picie.


Fanex