Przepisy
Składniki
- piersi z kurczaka lub polędwiczki [500 g],
- marynata Mango i Kokos Fusion Spices [5 łyżek],
- bułka typu Panko,
- mąka pszenna [2 łyżki],
- jajka [2 szt.],
- olej do smażenia [250 ml].
Sposób przygotowania
Jak zrobić chupiące nuggetsy z kurczaka z marynatą Mango i Kokos?
- Piersi z kurczaka umyj i osusz, następnie pokrój na nieduże, cienkie kotleciki.
- Pokrojone kawałki mięsa obtocz w marynacie Fusion Spices Mango i Kokos wymieszanej z mąką.
- W miseczce roztrzep jajka i zanurz w nich zamarynowane mięso. Następnie przełóż je do naczynia z tartą bułką i dokładnie spanieruj.
- Tak przygotowane nuggets’y smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gorące, chrupiące paluszki podawaj z ulubionym dipem.
Sprawdź także: przepis na gyros z kurczaka w picie.
TIP
Przepis na… dip do chrupiących nuggetsów – 4 łyżki majonezu sałatkowego lub dekoracyjnego Fanex połącz z 1 łyżką jogurtu greckiego i 1 łyżką marynaty Mango i Kokos, dodaj otartą skórkę z limonki, pokrojoną drobno kolendrę i wymieszaj.