Wróć do Przepisów

Chrupiąca mega kanapka z kurczakiem i sosem Jalapeno

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

1

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Pieczywo tostowe 3 kromki

Sos z papryczkami Jalapeno Fanex 3 łyżki

Stripsy z kurczaka 2 szt.

Boczek wędzony 2 plastry

Ogórek świeży 6 plastrów

Pomidor 2 plastry

Cebula czerwona 1 plaster

Ser żółty tostowy 3 plastry

Świeża kolendra kilka listków

Sposób przygotowania

  1. Tosty opiecz na złoty kolor na suchej rozgrzanej patelni, następnie na każdą kromkę nałóż plasterek sera i poczekaj aż ten się rozpuści. Po tym czasie każdą kromkę posmaruj sosem z papryczkami jalapeno Fanex. Stripsy z kurczaka usmaż na patelni lub odpiecz w piekarniku, plasterki boczku również usmaż na patelni.
  2. Na pierwszą kromkę nałóż plastry pomidora oraz cebuli, na drugą plasterki ogórka, cebuli, kawałki kurczaka oraz plastry chrupiącego boczku.
  3. Tosty ułóż „jeden na drugim”, kanapkę przykryj pozostałą – trzecią kromką, dociśnij lekko dłonią i natychmiast podawaj !

TIP

Domowe frytki będą doskonałym dodatkiem do takiej kanapki, a Ketchup Premium VII Fanex idealnie dopełni całość.


Kanapka śniadaniowa z szynką szwarcwaldzką i sosem Remoulada

Burgerowa klasyka, czyli Cheeseburger

Sprawdź inne przepisy

0