Przepisy
Składniki
Bułka paluch z ziarnami 1 szt.
Sos duński Remoulada Fanex 4 łyżki
Sałata karbowana 2 liście
Cebula czerwona 2 plastry
Musztarda Francuska Fanex 1 łyżeczka
Sałatka szwedzka Tres Amigos 1 łyżka
Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
- Bułkę przekrój wzdłuż na pół i opiecz na rozgrzanej patelni, następnie obie połówki chrupiącego pieczywa posmaruj sosem Remoulada Fanex.
- Na dolną połówkę pieczywa nałóż liście sałaty, następnie połóż plastry szynki, plastry cebuli oraz ogórków. Nałóż również francuską musztardę oraz listki natki pietruszki.
- Kanapkę przykryj pozostałą połówką pieczywa, dociśnij lekko dłonią i podawaj.
TIP
Taka kanapka zawinięta w pergamin, to idealna propozycja na drugie śniadanie do pracy.