Wróć do Przepisów

Kanapka śniadaniowa z szynką szwarcwaldzką i sosem Remoulada

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

1

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bułka paluch z ziarnami 1 szt.

Sos duński Remoulada Fanex 4 łyżki

Sałata karbowana 2 liście

Cebula czerwona 2 plastry

Musztarda Francuska Fanex 1 łyżeczka

Sałatka szwedzka Tres Amigos 1 łyżka

Natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Bułkę przekrój wzdłuż na pół i opiecz na rozgrzanej patelni, następnie obie połówki chrupiącego pieczywa posmaruj sosem Remoulada Fanex.
  2. Na dolną połówkę pieczywa nałóż liście sałaty, następnie połóż plastry szynki, plastry cebuli oraz ogórków. Nałóż również francuską musztardę oraz listki natki pietruszki.
  3. Kanapkę przykryj pozostałą połówką pieczywa, dociśnij lekko dłonią i podawaj.

TIP

Taka kanapka zawinięta w pergamin, to idealna propozycja na drugie śniadanie do pracy.


Sałatka grecka z sosem Vinaigrette do pracy

Chrupiąca mega kanapka z kurczakiem i sosem Jalapeno

Sprawdź inne przepisy

0