Big Tortilla sandwich z kurczakiem i sosem andaluzyjskim


Liczba porcji: 1.
Czas przygotowania: 15 min.

Big Tortilla sandwich – składniki:

  • tortilla pełnoziarnista Tres Amigos [1 szt.],
  • sos andaluzyjski Fanex [2 łyżki]
  • stripsy z kurczaka [2 szt.],
  • liście szpinaku [1 porcja],
  • pomidor [3 plastry],
  • cebula czerwona [2 plastry],
  • sałatka szwedzka [1 łyżka],
  • papryczka jalapeno [1 łyżka],
  • ser cheddar tarty [2 łyżki],
  • ser pleśniowy blue [1 pokruszony kawałek].

Tortilla sandwich z kurczakiem – sposób przygotowania

  1. Placek posmaruj równomiernie sosem andaluzyjskim a następnie posyp startym cheddarem i pokruszonym serem pleśniowym.
  2. Następnie na środek tortilli rozłóż plastry pomidora, cebuli oraz krążki jalapeno.
  3. Na warzywach połóż usmażone kawałki kurczaka oraz ogórki i liście świeżego szpinaku.
  4. Całość zawiń ściśle w tortillę tak, aby wszystkie składniki kanapki były dokładnie otulone plackiem.
  5. Złożoną kanapkę dociśnij lekko dookoła dłońmi i połóż na lekko rozgrzanej suchej patelni – opiekaj z obu stron na rumiany kolor. Po opieczeniu kanapkę przekrój na dwie połówki i podawaj.

TIP! Taką kanapkę możesz również zapiec w domowym piekarniku – 190oC i 8 minut w zupełności wystarczy.

Wypróbuj także: kanapkę klubową z New Yorker’ami i sosem amerykańskim.

Big Tortilla sandwich z kurczakiem w sosem andaluzyjskim - Fanex

Fanex