Beef burger mocno bekonowy

Ilość porcji 2

Czas przygotowania 25 min.

 

Składniki:

Burgery wołowe 2 szt.

Boczek wędzony 6 plastrów

Ulubione bułki do burgerów 2 szt.

Sos o smaku bekonu Fanex 8 łyżek

Sałata masłowa 2 liście

Liście świeżego szpinaku 2 porcje

Pomidor malinowy 1 szt.

Cebula czerwona 1 szt.

Ser cheddar 2 grube plastry

 

Sposób przygotowania:

  1. Pomidora oraz cebulę pokrój w cienkie plastry, szpinak umyj i osusz. Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu a następnie posmaruj sosem bekonowym Fanex. Na dolne połówki pieczywa nałóż liście sałaty oraz szpinaku.
  2. Wołowe kotlety oraz plastry wędzonego boczku połóż na rozgrzanym ruszcie grilla. Na chwilę przed końcem smażenia na kotletach połóż plastry sera i pozostaw do momentu, gdy ten się rozpuści – po tym czasie połóż na nich plastry rumianego i chrupiącego boczku.
  3. Teraz złóż kanapki: usmażoną wołowinę wraz serem i chrupiącym boczkiem połóż na dolnych połówkach bułek wyłożonych sałatą i liśćmi szpinaku.
  4. Następnie połóż plastry malinowego pomidora i czerwonej cebuli – kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, lekko dociśnij dłonią i… natychmiast podawaj !

 

TIP! Jeśli lubisz ostre smaki, dodatek kilku krążków papryczki jalapeno będzie strzałem w dziesiątkę ! Pamiętaj, że takie burgery możesz przygotować również w domowej kuchni – na zwykłej patelni…


Fanex