Wróć do Przepisów

Wrapy z wędzonym łososiem, kiełkami i sosem czosnkowym

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4-6

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • Tortilla pszenna z mąką pełnoziarnistą i siemieniem lnianym Fanex [2 szt.],
  • sos czosnkowy Fanex [6 łyżek],
  • sos musztardowo-miodowy Fanex [do podania],
  • łosoś wędzony w plastrach [150 g],
  • rukola [2 garstki],
  • kiełki słonecznika [2 garstki].
  • kiełki brokuł, rzodkiewki lub innych warzyw [2 garstki],
  • cebula czerwona [1 szt. (pokrojona w piórka)].

Sposób przygotowania

Jak zrobić wrapy z łososiem:

 

  1. Placki Tortilli rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie sosem czosnkowym Fanex.
  2. Na placku rozłóż plastry wędzonego łososia i posmaruj sosem musztardowo-miodowym Fanex. Następnie rozłóż kiełki, rukolę oraz pokrojoną cebulę.
  3. Tortillę zwiń ściśle w roladkę a następnie powbijaj w nią wykałaczki w odległości co 3 cm.
  4. Roladkę pokrój na porcje między wykałaczkami. Gotowe porcje ułóż na półmisku i podawaj z sosem czosnkowym i musztardowo-miodowym Fanex!

Zobacz także: ślimaki z ciasta francuskiego z boczkiem wędzonym i mozzarellą.

TIP

Identyczne wrapy możesz przygotować z innymi dodatkami, np. z grillowaną piersią z kurczaka, czy też konserwowa szynką.


Polędwiczki wieprzowe z wędzonym boczkiem – przepis wideo

Ślimaki z ciasta francuskiego z boczkiem wędzonym i mozzarellą

Sprawdź inne przepisy

0