Przepisy
Składniki
- Tortilla pszenna z mąką pełnoziarnistą i siemieniem lnianym Fanex [2 szt.],
- sos czosnkowy Fanex [6 łyżek],
- sos musztardowo-miodowy Fanex [do podania],
- łosoś wędzony w plastrach [150 g],
- rukola [2 garstki],
- kiełki słonecznika [2 garstki].
- kiełki brokuł, rzodkiewki lub innych warzyw [2 garstki],
- cebula czerwona [1 szt. (pokrojona w piórka)].
Sposób przygotowania
Jak zrobić wrapy z łososiem:
- Placki Tortilli rozłóż na blacie i posmaruj równomiernie sosem czosnkowym Fanex.
- Na placku rozłóż plastry wędzonego łososia i posmaruj sosem musztardowo-miodowym Fanex. Następnie rozłóż kiełki, rukolę oraz pokrojoną cebulę.
- Tortillę zwiń ściśle w roladkę a następnie powbijaj w nią wykałaczki w odległości co 3 cm.
- Roladkę pokrój na porcje między wykałaczkami. Gotowe porcje ułóż na półmisku i podawaj z sosem czosnkowym i musztardowo-miodowym Fanex!
Zobacz także: ślimaki z ciasta francuskiego z boczkiem wędzonym i mozzarellą.
TIP
Identyczne wrapy możesz przygotować z innymi dodatkami, np. z grillowaną piersią z kurczaka, czy też konserwowa szynką.