Wróć do Przepisów

Wegański

Wegańskie smarowidło z bobu

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bób 200 g

Sos majonezowy Vega Majo Fanex 2-3 łyżki

Skórka otarta z 1 limonki

Czarnuszka 1 łyżeczka

Świeża kolendra

Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Bób ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, następnie wystudź i obierz z łupin.
  2. Wystudzony i obrany bób rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj Vega Majo, otartą skórkę z limonki oraz sól i pieprz. Całość wymieszaj dokładnie.
  3. Kromki ulubionego pieczywa posmaruj przygotowanym smarowidłem, posyp czarnuszką i udekoruj listkami świeżej kolendry.

TIP

Świeża mięta również będzie doskonałym dodatkiem do takiego smarowidła. A odrobina posiekanej papryczki chilli zaostrzy jego smak…


Burger cielęcy z konfiturą z cebuli i serem Camembert

Sałatka z bobem i kaszą jaglaną

Sprawdź inne przepisy

0