Przepisy
Składniki
Bułka pełnoziarnista 2 szt.
Kiełbaski roślinne z buraczkami 4 szt.
Sos majonezowy Vega Majo Fanex 4 łyżki
Musztarda Sarepska Fanex 2 łyżeczki
Papryczka jalapeno Tres Amigos 2 łyżki
Cebula prażona Tres Amigos 2 łyżki
Listki świeżej bazylii do dekoracji
Sposób przygotowania
- Bułki przekrój na połówki i opiecz na suchej rozgrzanej patelni. Roślinne kiełbaski usmaż na rozgrzanej patelni lub na grillu.
- Opieczone połówki pieczywa posmaruj Vega Majo Fanex. Następnie na dolne połówki bułek nałóż po dwie kiełbaski z buraków, polej musztardą sarepską i posyp prażoną cebulką Tres Amigos.
- Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, udekoruj listkami bazylii i lekko dociśnij dłonią, natychmiast podawaj…