Przepisy
Składniki
Szparagi zielone 1 pęczek
Dressing Vinaigrette Fanex 5 łyżek
Musztarda francuska Fanex 1 łyżka
Truskawki świeże 10 szt.
Melon ¼ szt.
Ser halloumi 100 g
Cebula czerwona 1 szt.
Liście świeżej mięty 10 szt.
Grzanki do podania
Sposób przygotowania
- Odetnij „zdrewniałe końcówki szparagów a następnie usmaż na rozgrzanym grillu. Po usmażeniu pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w centymetrowej grubości plastry i również usmaż na grillu.
- Truskawki oczyść z szypułek i pokrój na połówki, melona okrój ze skóry i pokrój w kostkę ok. 2×2 cm. Ser pokrój również w kostkę.
- W misce połącz: kawałki szparagów, truskawki, melona, cebulę oraz ser halloumi. Dodaj dressing Vinaigrette Fanex oraz listki świeżej mięty i wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki, udekoruj listkami mięty i podawaj – najlepiej z grillowanymi, chrupiącymi grzankami !
TIP
Doskonałym dodatkiem do takiej sałatki będzie również arbuz ! Finalnie możesz polać sałatkę balsamicznym syropem.