Wróć do Przepisów

Klasyczny Hot Dog z papryczką Jalapeno

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Parówki 2 szt.

Bułki do hot dogów 2 szt.

Majonez Sałatkowy Fanex 2 łyżki

Musztarda Słoneczna Fanex do podania

Sałata lodowa 2 liście

Pomidorki cherry 6 szt.

Cebula czerwona 1 szt.

Papryczka Jalapeno 1 szt.

Świeża kolendra kilka gałązek

Sposób przygotowania

  1. Sałatę pokrój w cienkie paski, pomidorki, cebulę oraz papryczkę pokrój w cienkie plasterki.
  2. Parówki oraz przekrojone bułki podgrzej – parówki ugotuj we wrzącej wodzie, bułki zapiecz w piekarniku lub opiecz na suchej rozgrzanej patelni.
  3. Gorące bułki posmaruj wewnątrz majonezem a następnie rozłóż pozostałe pokrojone składniki: pomidorki, papryczkę oraz cebulę.
  4. Na koniec do bułek włóż gorące parówki i udekoruj listkami świeżej kolendry – nada ona tej prostej, klasycznej kanapce jeszcze ciekawszego, bogatego smaku ! Hot dogi podawaj oczywiście z Musztardą Słoneczną Fanex i Ketchupem Premium VII.

TIP

Takie hot dogi możesz przygotować na domowym grillu – zarówno parówki, jak i bułki ! A świeżą papryczkę Jalapeno możesz zastąpić papryczką Jalapeno marynowaną !


Kopytka z suszonymi pomidorami i sosem bazyliowym

Szybkie tosty jajkiem sadzonym i serem

Sprawdź inne przepisy

0