Przepisy
Składniki
Parówki 2 szt.
Bułki do hot dogów 2 szt.
Majonez Sałatkowy Fanex 2 łyżki
Musztarda Słoneczna Fanex do podania
Sałata lodowa 2 liście
Pomidorki cherry 6 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Papryczka Jalapeno 1 szt.
Świeża kolendra kilka gałązek
Sposób przygotowania
- Sałatę pokrój w cienkie paski, pomidorki, cebulę oraz papryczkę pokrój w cienkie plasterki.
- Parówki oraz przekrojone bułki podgrzej – parówki ugotuj we wrzącej wodzie, bułki zapiecz w piekarniku lub opiecz na suchej rozgrzanej patelni.
- Gorące bułki posmaruj wewnątrz majonezem a następnie rozłóż pozostałe pokrojone składniki: pomidorki, papryczkę oraz cebulę.
- Na koniec do bułek włóż gorące parówki i udekoruj listkami świeżej kolendry – nada ona tej prostej, klasycznej kanapce jeszcze ciekawszego, bogatego smaku ! Hot dogi podawaj oczywiście z Musztardą Słoneczną Fanex i Ketchupem Premium VII.
TIP
Takie hot dogi możesz przygotować na domowym grillu – zarówno parówki, jak i bułki ! A świeżą papryczkę Jalapeno możesz zastąpić papryczką Jalapeno marynowaną !