Wróć do Przepisów

Grillowany łosoś w marynacie mango z kokosem

Czas przygotowania

35

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Filet z łososia (gruby) ok. 600-700 g

Marynata o smaku mango i kokosa Fusion Spices 1 łyżka

Skórka otarta z 1 limonki

Oliwa z oliwek 4 łyżki

Sposób przygotowania

  1. Łososia umyj i osusz papierowym ręcznikiem, następnie pokrój na cztery jednakowej wielkości medaliony.
  2. W miseczce wymieszaj oliwę, Przyprawę o smaku mango i kokosa oraz otartą skórkę z limonki.
  3. Kawałki łososia posmaruj dokładnie przygotowaną marynatą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie rybę kładź na dobrze rozgrzanym grillu i smaż przez 8-12 minut – w zależności od grubości mięsa ryby.

Pamiętaj, że ryba ma bardzo delikatne mięso i może przywierać do rusztu naszego grilla – aby tego uniknąć możesz smażyć ją na specjalnych tackach do grilla lub na wyższej półce grilla na pergaminie.

TIP

Gotowe medaliony z łososia skrop sokiem z limonki i podawaj z sałatką z grillowanych warzyw oraz ziołowa bagietką ! Doskonałym dodatkiem będzie również majonezowy dip mango-kokos (przepis w inspiracjach).


Grillowane medaliony z polędwiczki

Wrapy z szynką i sosem serowym chili

Sprawdź inne przepisy

0