Wróć do Przepisów

Grillowane wrapy z chrupiącym kurczakiem i sosem Jalapeno

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Stripsy z kurczaka 8 szt.

Sos z papryczkami Jalapeńo Fanex 8 łyżek

Sos do Kebaba Fanex 8 łyżek

Tortilla pszenna Tres Amigos 4 szt.

Sałata lodowa 4 liście

Rukola 2 porcje

Cebula czerwona 1 szt.

Prażona cebula Tres Amigos 4 łyżki

Świeża kolendra ½ p.

Sposób przygotowania

  1. Sałatę lodową oraz cebulę pokrój w cienkie paski, stripsy usmaż na złoty kolor.
  2. W miseczce połącz sałatę lodową, rukolę, czerwoną cebulę, prażoną cebulkę oraz pokrojoną kolendrę i wymieszaj.
  3. Tortille rozłóż na blacie (po 2 szt, na porcję) tak, aby zachodziły na siebie i posmaruj równomiernie Sosem z papryczkami Jalapeńo Fanex. Następnie rozłóż przygotowaną sałatę, nałóż po 4 kawałki gorącego kurczaka i polej Sosem do Kebaba – tortille ściśle zawiń w kopertę w taki sposób, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz.
  4. Przygotowane wrapy umieść na grillu i opiekaj do momentu, gdy się zarumienią. Gotowe wrapy podawaj z frytkami lub nachos’ami !

TIP


French Chicken Cheese Tacos

Pieczone klopsiki z cheddarem, jalapeno i sosem BBQ

Sprawdź inne przepisy

0