Przepisy
Składniki
Stripsy z kurczaka 8 szt.
Sos z papryczkami Jalapeńo Fanex 8 łyżek
Sos do Kebaba Fanex 8 łyżek
Tortilla pszenna Tres Amigos 4 szt.
Sałata lodowa 4 liście
Rukola 2 porcje
Cebula czerwona 1 szt.
Prażona cebula Tres Amigos 4 łyżki
Świeża kolendra ½ p.
Sposób przygotowania
- Sałatę lodową oraz cebulę pokrój w cienkie paski, stripsy usmaż na złoty kolor.
- W miseczce połącz sałatę lodową, rukolę, czerwoną cebulę, prażoną cebulkę oraz pokrojoną kolendrę i wymieszaj.
- Tortille rozłóż na blacie (po 2 szt, na porcję) tak, aby zachodziły na siebie i posmaruj równomiernie Sosem z papryczkami Jalapeńo Fanex. Następnie rozłóż przygotowaną sałatę, nałóż po 4 kawałki gorącego kurczaka i polej Sosem do Kebaba – tortille ściśle zawiń w kopertę w taki sposób, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz.
- Przygotowane wrapy umieść na grillu i opiekaj do momentu, gdy się zarumienią. Gotowe wrapy podawaj z frytkami lub nachos’ami !